Det er selvfølgelig nødvendigt at børnene er udstyret med en nogenlunde OK cykel, og at de kan køre på den. Det behøver ikke at være en SCOTT MTB til 15.000 kr, men der skal være mere end 3 gear på.

Cyklen skal være forsynet med 2 håndbremser. Erfaringen har vist at T-Hansen, Harald Nyborg og andre billige cykler IKKE kan holde til mosten - de rasler bare fra hinanden. Om vinteren er det specielt vigtigt, at I bruger tid på cyklen, da det er rigtigt synd for børnene, hvis de kører på en cykel, der ikke virker - og alle skal vente på dem hele tiden.
Derfor bedes I som forældre tjekke;
  • At bremserne virker. Specielt fælgbremser med kabler kan blive svære at trykke i bund for børn.
    Sørg for at smøre kablerne og skifte dem rimelig tit. Tjek også bremseklodserne, at de ikke er slidt i bund. (når - og hvis - i skal købe ny cykel så overvej en med hydrauliske skivebremser - de er MEGET nemmere for børn at bruge).
  • At gearet virker. Specielt er det ofte meget svært for børnene at skifte når kablerne er stramme (de har ikke kræfter til det). Så også her er det vigtigt at smøre kablerne og skifte dem tit.
  • At dækkene har knopper. Det er svært nok at holde balancen når det er mudret og der ligger sne. Så sørg for at der er nogle dæk på med gode knopper.