Slushcup sæson 9 skudt igang med en krævende enkeltstart
Af Mikkel Pagh

Da vinterens Slushcup i søndags startede med prologen på Herstedhøje, var det deltagerne i start 1 der fik de bedste forhold at køre under.
Dels fordi det var tørvejr, og underlaget endnu var nogenlunde intakt, men måske mest fordi ruten til start 2 var betydeligt mere krævende.

Første KCC'ere i ilden var de efterhånden berømte 3 musketerer, Kaj, Jens Anker og Fritz i H60, samt Jan Appelrod, Henrik A og Bjergkalkunen selv i motionsklassen.
Selvom vi "fik" den nemme rute - 4,7 km og 60 hdm - var der ingen problemer med at få pulsen op. Et par solide stigninger, drilske nedkørsler, og til sidst et tonserstykke var det ruten bestod af.
I skrivende stund er der gået kuk i resultatlisten for start 1, men hurtigste Kalundborg-rytter i H60 var Fritz, som kørte de 3 omgange på (ca) 38.42 min.
Kaj var i mål ca. 40 sekunder efter, og Jens Anker brugte et par minutter mere.
D'herrers normalt største konkurrent, Nils Hybel, er desværre ikke med i år, men en af de hurtige fra landevejens H60 er istedet trådt til, og han tog sejen foran Fritz med få sekunder.

I motionsklassen var Bjergkalkunen først i mål i tiden 39.56 min, ca. 5 minutter efter vinderen. Henrik A brugte et lille minut mere, og Jan Appelrod der havde sin debut i Slushcup, havde givet sig fuldt ud da han krydsede måtten efter ca. 45 minutter. Flot kørt der!

Med start 1 overstået blev ruten ændret til at være ca. 300 meter længere, men med dobbelt så mange højdemeter...122 helt præcist. Samtidig var det begyndt at regne, og de 3 omgange blev rigtig hård kost for mange af deltagerne i start 2.
De 2 ondskabsfulde nedkørsler kostede rigtig mange styrt, og der var også nogle KCC'ere der endte med brune bukser. (mudder, dog!)

Eske på den værste af nedkørslerne

Vi havde 9 mand med i start 2. og hurtigst i deres respektive klasser var Kristian Larsen med en 23. plads i H40, i tiden 54.05 min, Ole Stahl i H50 som blev nr. 5 i tiden 55.18 og Eske Glad i Herreklassen, som brugte 58.40 min og blev nr. 59.

FLOT KCC PUNKTUM FOR SLUSHCUP SÆSON 8

Med en samlet H40 sejr til Michael, og samlet 2. og 3. plads til hhv. Kaj og Fritz i H60, må man sige at Kalundborg CC fik sat et solidt aftryk på denne omgang SlushCup.
Ydermere vandt Henrik i Sorø sin anden afdelingssejr i træk, og Jens Anker Larsen var tæt på at vinde sæsonens sidste løb.

I start1 stod vores 3 musketerer klar til at forsvare deres placeringer i det samlede regnskab i H60.
Hvor rækkefølgen ”normalt” hedder Kaj – Fritz – Jens Anker, viste det sig hurtigt at være et spor der passede Jens Anker bedst. Underlaget med våd sne var meget fedtet og glat, og for start1’s vedkommende betød det løb på en stor del af ruten, Kunne man endelig holde sig på cyklen, var det svært at komme forbi dem der løb.
Jens Anker og den førende Nils Hybel var de hurtigste H60 ryttere rundt efter 1. omgang, men Jens Anker måtte efter problemer med et løst hjul på anden omgang se en formentlig sikker sejr vekslet til en 2. plads.
Fritz var næste mand i mål og Kaj besatte 5. pladsen. Dette resultat ændrede ikke på den samlede stilling,
der endte som førnævnt. Stort Tillykke til Kaj og Fritz med podiepladserne!

Fra sidelinien er det en fornøjelse at opleve den tone og gensidige respekt der hersker blandt de ældre herrer, og det forlyder at H60 klassen har aftalt at mødes til noget socialt samvær i den kommende tid.

H40 klassens samlede regnskab var derimod slet ikke afgjort, da start2 blev sendt af sted på en nu lidt bedre tilkørt rute.
Michaels føring til Keld Pedersen fra Teamride4fun var med 1 point meget spinkel, og da han allerede tidligere havde fratrukket en dårlig placering i det samlede regnskab, var han tvunget til at levere varen;
Ikke kun skulle Michael i mål foran Keld, men en placering langt nede i rækken kunne sende ham helt ud i kulden.
Med sagen klar startede Michael ud som lyn og torden og lagde sig i spidsen for H40’erne, med Henrik lige efter sig.

Denne stilling holdt indtil 3. omgang, hvor Michael gik død og måtte se Henrik køre forbi til en meget flot sejr. Michael holdt dog andenpladsen, og den samlede sejr var aldrig i fare. Stort Tillykke til Michael!

Henrik og Michael kørte så stærkt at de rent faktisk besatte 3. og 5. pladsen overall blandt de 191 deltagere i start2, og Michaels samlede stilling rakte samtidig til en 7. plads blandt i alt 506 deltagere i start2 henover sæsonen.