Hallandsåsen 2012

KCC’s weekendtur til Hallandsåsen blev afviklet 22-23. september, og 19 friske ryttere havde en fantastisk oplevelse. Eske og Kristian tog forskud på glæderne og landede på vores hotel allerede fredag, mens vi øvrige 17 kørte fra klubhuset lørdag kl. 5.30. Efter karavane-kørsel til Øresundsbroen, som Hr. Appelrod havde lokket Steen fra Global Security Service til at sponsere, var det bare at få overstået de sidste 125 km i en fart. 

Fremme lidt i 9 fordelte vi os på værelserne, fik en kop kaffe, og havde god tid til kl. 10 hvor vores guider stod klar. Planen var at dele os op i 2 grupper, for at minimere ventetiden undervejs, og for at guiderne bedre kunne holde styr på os. Denne opdeling havde vi klaret hjemmefra, men chefguiden Lonnie ville selv lige se os an, og så sætte holdene.
Han tog os ud på en opvarmningssløjfe, og derefter op ad en godt 1 km lang stigning der vekslede mellem 6 og 14%. De 10 første ryttere oppe skulle således udgøre det hurtige hold, og pudsigt nok endte det med nøjagtig samme opdeling som hjemmefra..

Herfra kørte holdene stort set samme rute, dog blev vi på hold 2 ledt udenom de vanskeligste passager, af hensyn til de yngste deltagere. Ruten tog os igennem noget fantastisk natur, med flotte op- og nedkørsler, og det var i det hele taget dejligt at se noget helt nyt.

Jeg havde lokket hotelfatter til at bringe madpakker ud til et sted i skoven til kl. 12, hvor holdene mødtes og spiste sammen. Fine sandwich, bananer og energibarer fyldte depoterne op.

Videre derudaf kørte vi langs en stor sø, og måtte ind imellem af cyklerne. Dels på grund af forhindringer, og dels fordi den megen regn i dagene inden havde sat en del passager under vand. Alle tog det dog med godt humør, selv dem der fik våde sko.

På Hold 1 blev chefguiden kørt hårdt. Jeg havde ikke på forhånd afsløret nogle detaljer om hvem han fik på besøg, udover at ”nogle af dem godt kunne køre rigtig stærkt”. Jeg tror alligevel niveauet kom lidt bag på ham, og han blev også set ryste på sit hoved indtil flere gange. Turen sluttede med en tur ned af downhill-sporet på Vallåsen Skicenter, og da flere ville op af den vanvittige bakke for at tage en downhill-tur mere, sagde Lonnie tak for i dag..

Hold 2 endte også med at køre downhill, og specielt Jens Anker viste evner indenfor flyvning, da han lettede efter et af de høje 180° sving. Han landede heldigvis i det bløde mos, tog brillerne på igen og sagde ”det må vi vist lige øve os lidt på!”

Fra skicentret var der 5-6 km singletrack hjem til hotellet, og jeg tror de fleste var godt brugt efter 4½ time i sadlen. På plænen bag hotellet kunne vi spule cyklerne, og det blev gjort med hjælp fra en dåsefuld øl, som Hr. Lassen havde medbragt. Efter at vi også selv var blevet spulet, fik Hr. Stahl arrangeret et kagebord som mange kastede sig over. Kl. 18 satte vi os så til bords i hotellets spisestue, og fik serveret en 2-retters menu som vel næsten kan kaldes gourmet. En isdessert blev også arrangeret i en fart, og resten af aftenen var der socialt samvær i vores opholdsstue.

Søndag stod et overdådigt morgenbord klar kl. 8, og en time efter var vi klar til at køre igen. Lonnie, som alligevel skulle ud at træne, havde tilbudt at køre en sløjfe med os, men vi besluttede i stedet i samlet flok at køre en tur som Eske og Kristian havde prøvet om fredagen. Det viste sig at være stort set den samme som guiden havde tænkt sig, for vi indhentede ham indtil flere gange. Det var en rigtig hyggelig tur i behersket tempo, som nok passede dem med ømme ben fra dagen før.
Igen sluttede vi af på downhill-banen, med en tur over stok og sten.
På hotellet havde vi heldigvis fået lov at beholde værelserne så vi kunne komme i bad, og så blev der pakket sammen.

Vi ankom til Kalundborg ved 16-tiden, efter en meget succesfuld tur. Den bliver helt sikkert gentaget, og håbet er at vi næste gang også kan have et landevejs-hold med. Hallandsåsen rummer nemlig ikke kun uendelige kilometer mtb-ruter, men også rigtig godt landevejs-terræn, med meget lidt trafik i forhold til hvad vi oplever herhjemme.

Mikkel Pagh

Charge d’affaires, KCC