MTB Safari 2013
 
Roskilde - Kalundborg
 
Fotos her
 
Vi havde en rigtig god tur, med et energisk hold på 17 ryttere. Det var lidt køligt og tåget både i Kalundborg klokken halv syv og da vi et par timer senere satte os på cyklerne i Roskilde, men i løbet af formiddagen dukkede solen frem og lunede.
Jeg havde designet ruten hjemmefra og havde ikke helt styr på en krydsning af Kornerup Å, efter Svogerslev, da vandstanden var for høj til at vi turde krydse over. Det blev så til en 4-5 ekstra kilometers omvej idet vi fandt en markvej henover en flot eng i stedet.

Kirsten fandt vej i følgebilen til Skovfoged huset i skoven lidt øst for Tølløse men det kneb mere for os på cyklerne. Vi nåede dog frem og fik indtaget et par medbragte klemmer.
Vi havde nu kørt 35 km og alle var stadig friske at se til. Herefter tog vi afsked med Kirsten og Jens Anker der skulle til familiekomsammen og nu tog vi hul på stykket med ekstra sløjfer.
Jeg havde ikke prøvet alle sløjferne sidste gang vi kørte denne strækning og tog frisk og frejdig med. Vi missede desværre en samling i Brorfelde og det ene hold måtte vente forgæves et stykke tid. Men med en telefon og lidt koordinering så fandt vi heldigvis sammen igen.

Nu gik det i raskt tempo til Knabstrup, hvor Lene i Kagekassen stod klar med rugbrødssandwich og kage til kaffen. Efter ca. 75 km var det en forplejning der gjorde underværker og så tog vi hul på de sidste 47 km mod Kalundborg. Det var fedt bare at trampe afsted derudaf og vi har kørt strækningen nogle gange, så flere af deltagerne ved hvornår bakkerne kommer. Jeg fortrød efterhånden at jeg var kørt med ud på de ekstra sløjfer tidligere på dagen, men så var det rart at ligge på hjul de sidste kilometer ind til Kalundborg - tak for det, Jan.
 
Vi nåede frem til Kalundborg i god behold og uden punkteringer, kun et enkelt samleled på en kæde drillede, hvilket jeg syntes var billigt sluppet når vi er så mange af sted. Turen blev også lidt længere end planlagt, vel mest fordi der var løbet for meget vand i Åen ved Svogerslev. Jeg selv nåede at logge 122 km på GPS'en.
Tak til alle der deltog og især tak for hjælpen til Jens Anker og Kirsten. Jeg er glad for at I stiller jeres ekspertise og bil til rådighed og sætter tid af til disse arrangementer.

Ole Stahl