Hej alle i KCC

Der er jo efterhånden snart et par dage siden jeg slog mine folder i klubben, men nu er jeg på vej tilbage – ligeså langsomt.

Først en hurtig intro for dem som ikke kender mig og for dem som måtte have fortrængt mig. Jeg blev medlem i KCC ca. i år 2000 hvor jeg sammen med familien flyttede til Kalundborg. Jeg har udelukkende cyklet som motionist, fortrinsvist motion A. I slutningen af 2005 flyttede jeg til Kina med jobbet og har boet forskellige steder her i landet siden (Beijing, Tianjin, Shenzhen)

Efter næsten 5 år hvoraf jeg det sidste år pendlede frem og tilbage over hele Kina, syntes vi det var på tide at vende næsen mod Danmark.

Jesper, en af mine venner og kollega her, foreslog en dag at vi skulle cykle hjem ad silkevejen – ud over at det ville være en stor oplevelse tænkte jeg også på alle Kalundborg-heltene i KCC – jeg blev nødt til at gøre noget drastisk for at have en chance for at hænge på feltet til en træningsaften. Det ville da være overnederen at blive sat før byskiltet på vej ud af byen, så jeg var frisk med det samme. Den påtænkte rute blev lagt om nogle gange og på et tidpunkt sprang Jesper fra af arbejdsmæssige grunde. Jeg ville dog ikke give op og fik bevilliget 6 måneders orlov (uden løn) og startede turen fra Den Himmelske Fredsplads i Beijing.

Efter ca. 700 km måtte jeg planmæssigt afbryde turen for at rejse til Hong Kong for at søge turist visum til erstatning for min opholdstilladelse der udløb. Jeg fik desværre en kedelig opringning i Hong Kong at min far pludselig var død så cykelpausen blev lige et par uger længere en planlagt. Nå.. men tilbage i Kina efter begravelse osv. tog jeg toget tilbage til min cykel og fortsatte turen.

Jeg forsøger at skrive dagbog - jeg startede på engelsk fordi jeg efterhånden har mange ikke dansktalende venner som gerne vil høre nyt. Jeg er dog senere skiftet over til dansk fordi jeg synes det var for svært at fange alle nuancerne på et fremmedsprog. Jeg sender sammen med denne intro 2 rejsebeskrivelser hvoraf den første altså er på engelsk. Mikkel har lovet at uploade mine status updates - som jeg forsøger at få afsted med jævne mellemrum - på KCC's hjemmeside.

Jeg er i Urumqi nu og venter på visum til Kazakhstan. Min forventede rejserute hedder Kina, Kazakhstan, Rusland, Ukraine, Polen, Tyskland og endelig Danmark. Jeg forventer at ankomme DK en gang til december
 

 

Beregn. total
Nuv. total
Mangler
Done
Kina

4660

4006

654

86%

Kazakhstan

3645

0

3645
0%
Rusland (groft estimeret)

1000

0

1000

0%

Ukraine

1481

0

1481

0%

Polen

798

0

798

0%

Tyskland

204

0

204

0%

Dnmarka

253

0

253

0%

Total

12041

4006

8035

33%


Med ønsket om et godt cykel efterår

Jacob Ipsen