Af Ole Stahl

Den planlagte GPS tur fra Næstved til Kalundborg , viste sig at være ovenud velkrydret med skov- og markveje. Det var en positiv oplevelse at så meget af Sjælland er dækket med skov. Selvom morgenen var kølig, var der godt vejr på hele turen og forårssolen var med til at give varmen undervejs.

Med en planlagt længde på ca 110 km virkede turen til at være af samme drøjde som efterårets tur fra Køge til Kalundborg. Men det skulle vise sig at terrænet var mindre bakket og skovvejene mere fremkommelige.

Mikkel og Kirsten stod for den motoriserede transport til Næstved og Kirsten kørte følgebil og anrettede forplejning ved to aftalte mødesteder undervejs. Tak til jer begge for indsatsen – det nød alle deltagere rigtig godt af.

 

 

 

Holdet klar til afgang fra Næstved.

 

 

 

Forinden er cyklerne omhyggeligt blevet læsset ved klubben.

Fra det legendariske vinter MTB “Rundt om Næstved” vil det sikkert være mange bekendt at Næstved nok kan kaldes en cykelby, med mange cykelstier og “cykelveje”. Det nød vi godt af på turen og bevægede os nordover, først langs Susåen og via Herlufsholm Kostskole ud af byområdet.

Det gik ad mindre veje et stykke tid men snart begyndte de mange skov og markveje at dukke frem. Og så gik det ellers slag i slag gennem smukke og spændende områder.

 

 

 

 

 

 

 

Viadukt sydvest for Sorø.

 

 

Dramatik på turen. Et uheld gav nogle hudafskrabninger og knubs. Av av.

Kirsten og Jens Anker havde nogle dage i forvejen været ude og checke området omkring Ødemarke gods af og fundet et par steder med læ i skoven. Lige pludselig var vi fremme ved godset og snart så vi Kirsten der vinkede os ind til siden og den veldækkede frokostbuffet. Der var samstemmende enighed om at den frokost kom lige på det rigtige tidspunkt. Her blev turens første del drøftet og de ømme partier fik en pause. Et par af rytterne havde været i hårdhændet kontakt med underlaget og vi var noget bekymrede for om de var sluppet uden varige men. De seneste meldinger tyder på at det er tilfældet.

 

 

 

Ødemarke ca halvvejs. Kirsten havde fundet et solfyldt sted til frokosten.

 

 

 

 

Turen var lagt til rette ved hjælp af Google Earth og vi vidste ikke altid om vi kunne komme igennem ad den planlagte rute. Det gik dog godt og gav mange spændende oplevelser. I Ved Ruds Vedby valgte vi at afvige fra GPS sporet og fik lidt sjove oplevelser med på turen. Vi tog chancen gennem Enemærket skov, men først skulle vi finde en indkørsel. Der skulle være en markvej et sted på sydsiden, og vi ledte noget ind til vi fandt resterne af den som var voldsomt tilgroet. Vi kom dog igennem til skoven og vel igennem ved nordsiden skulle vi så finde en vej ud. Flere steder er oprindelige mark- og skovveje inddraget i en privat ejendom og det var også tilfældet her, så vi måtte tage turen i kanten af en uddød majsmark. Ved omfartsvejen syd om Ruds Vedby var der konkurrence om at hvem der først fandt en smutvej til byen, og snart befandt vi os i et nyt villakvarter og blev fulgt på vej af vejens børn på skate boards. På vejen ud af Ruds Vedby, på en lille villavej, passerede vi et sted, hvor der tilsyneladende blev holdt pigekomsammen, og det gav anledning til nogle friske tilråb da de så sådan en samling friske fyre. Det rankede ligegodt ryggen på flere af os mere modne drenge og gav ekstra energi i bentøjet.

 

 

 

En lang smutvej endte ved møddingen på en lille gård.

 

 

Marcus havde masser af overskud - her ved Ruds Vedby.

 

 

Gruppebillede ved Holmstrup Kirke syd for Jyderup.

 

 

Eftermiddagspause på Langåsen, hvor vi mødtes med Kirsten.

 

Vel hjemme igen i Kalundborg var der en kort afslutningsseance med endnu et gruppefoto ved klubhuset og så var det ellers hjem og se afslutningen af Paris – Roubaix. Det var en herlig måde at afslutte en lang og begivenhedsrig cykeldag på.

 

 

Trætte men tilfredse tilbage i Kalundborg.